champignon.jpg

Eigenschappen

Bereidingstijd: 30 min

Menugang: Bijgerecht

Bereidingswijze: Oven

Aantal personen: 2 pers.

Bonte champignonpaprikachutney op toast

Printen

Ingrediënten:

  • 100 g champignons uit blik of 150 g verse champignons
  • 1/2 rode paprika en 1/2 gele paprika
  • 1 tomaat
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 eetlepels wijnazijn
  • 3 eetlepels water
  • 50 g witte kandijsuiker
  • mespunt zout
  • versgemalen gekleurde peper
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 3 blaadjes basilicum
  • 2 sneetjes casinobrood
  • champignonborsteltje of keukenpapier

Bereidingswijze

Warm de oven voor op 200 graden.Veeg de champignons schoon met een champignonborsteltje of een stukje keukenpapier. Snij de champignons klein. Was de paprika's, verwijder de zaadjes en snij de paprika's klein. Was de tomaat en snij ze klein. Pel de ui en snij deze in kleine stukjes. Breng de azijn met water, kandijsuiker, zout en versgemalen peper in een ruime steelpan aan de kook. Voeg de gesneden groenten toe, pers er 1 teentje knoflook boven uit en laat de groenten in ca. 20 minuten zachtjes, afgedekt gaar koken. Doe intussen de olijfolie in een kommetje. Pers er de rest van de knoflook boven uit. Was de basilicumblaadjes en hak ze fijn. Klop de basilicum door de olijfolie en breng de olie op smaak met zout en peper. Snij de korstjes van het brood. Bestrijk de sneetjes brood met de smaakvolle olie en bak ze in ca. 7 minuten op een rooster in de voorverwarmde oven lichtbruin en krokant. Snij dit toastbrood diagonaal door. Doe de chutney over in een mooie pot en serveer de chutney bij het toastbrood.

Hoofdingrediënten

Reageren