bospeen.jpg

Eigenschappen

Bereidingstijd: 20 min

Menugang: Bijgerecht

Bereidingswijze: Stomen

Aantal personen: 2 pers.

Bospeen met knoflookmuntolie

Printen

Ingrediënten:

  • 1/2 bos bospeen
  • 1/2 dl olijfolie
  • 2 tenen knoflook
  • 10 blaadjes munt
  • zout of zeezout
  • versgemalen peper

Bereidingswijze

Snij de schoongemaakte bospeen schuin in dunne plakjes en doe ze in een stoommandje. Strooi er wat zout over. Breng een grote pan met ruim water aan de kook en stoom de wortel boven het kokende water in ca. 15 minuten net gaar. Snij intussen de gepelde knoflook in dunne plakjes. Verwarm de olie in een pan op laag vuur. Voeg de knoflook en de helft van de munt toe en warm ze op laag vuur mee tot de olie lekker geurt. Zeef de olie en houd die warm. Snij de rest van de munt fijn. Doe de worteltjes in een schaal. Schep de olie en de munt door de worteltjes en serveer meteen.

Per persoon ongeveer 100 gram groenten

Geschikt voor: vegetariërs, glutenvrij dieet

Dieet variatietip: Neem voor energiebeperking 5  eetlepels olijfolie en 5 eetlepels azijn in plaats van 1/2dl olijfolie.

Lekker met gestoofde vis en aardappelpuree.

Hoofdingrediënten

Reageren