bospeen2.jpg

Eigenschappen

Bereidingstijd: 20 min

Menugang: Bijgerecht

Bereidingswijze: Rauw

Aantal personen: 2 pers.

Bospeen met peterselieboter

Printen

Ingrediënten:

  • 4 takjes peterselie
  • 1 citroen
  • 1 teentje knoflook
  • 50 g zachte boter of margarine
  • zout
  • peper
  • 450 g bospeen
  • een beetje suiker

Bereidingswijze

Dieet: Vegetarisch dieet, Lactosevrij dieet, Glutenvrij dieet

Knip de peterselie in een kommetje fijn. Boen de citroen onder stromend water goed schoon. Rasp ongeveer 1 theelepel gele schil van de citroen boven de peterselie. Pel het teentje knoflook en pers het boven de peterselie uit en roer de boter of margarine erdoor. Breng op smaak met zout en peper. Spreid een stukje plasticfolie op de aanrecht uit en leg de peterselieboter hierop. Rol het op tot een rolletje en laat de peterselieboter in ongeveer 1 uur opstijven in de koelkast. Maak de bospeen schoon en snij de bospeen in stukjes. Kook de bospeen in een pan met weinig water, snufje zout en wat suiker zachtjes gaar. Giet de bospeen af en leg de groente in een schaal. Snij de peterselieboter plakjes en leg deze op de bospeen. De peterselie boter die je eventueel overhoudt, smaakt heerlijk op vers gebakken stokbrood.

Per persoon ongeveer 200 gram groenten

Lekker met een stukje vis en gebakken aardappelen.

Hoofdingrediënten

Reageren