broccoli_vo_k_00e_g00196.jpg

Eigenschappen

Bereidingstijd: 20 min

Menugang: Soep

Bereidingswijze: Koken

Aantal personen: 2 pers.

Broccolisoep

Printen

Ingrediënten:

  • 250 g broccoli
  • 1/2 l bouillon
  • 15 g margarine
  • 15 g bloem
  • zout
  • peper
  • nootmuskaat
  • eventueel een scheutje room

Bereidingswijze

Maak de broccoli schoon. Snij de stelen in stukjes en de rest in roosjes. Breng de bouillon aan de kook. Kook de broccoli in de bouillon in ongeveer 10 minuten gaar. Schep de broccoli uit de bouillon. Hou een paar broccoliroosjes achter en wrijf de rest door een zeef. Smelt de margarine in een pan en roer de bloem er door. Schenk in gedeelten, onder goed roeren, de bouillon erbij. Blijf roeren tot een gebonden soep is verkregen. Voeg de broccolipuree en de achtergehouden roosjes toe. Breng de soep op smaak met peper, zout en wat nootmuskaat. Voeg vlak voor het serveren eventueel een scheutje room toe.

Per persoon ongeveer 125 g groenten

Allergie informatie: bevat lactose (indien room toegevoegd margarine), gluten en nootmuskaat

Geschikt voor: vegetariërs, energiebeperkt dieet, eiwitverrijkt dieet

Dieet variatietip: Voeg voor energiebeperking geen room toe. Bij natrium beperking maak gebruik van een natrium arm bouillon tablet. Nootmuskaat kun je vervangen door gedroogde of verse peterselie.

Hoofdingrediënten

Reageren