aardbeien.jpg

Eigenschappen

Bereidingstijd: 25 min

Menugang: Lunch

Bereidingswijze: Koken

Aantal personen: 2 pers.

Broodje aardbeiensalade met mieriksworteldressing

Printen

Ingrediënten:

  • 2 1/2 dl kippenbouillon
  • 1/2 kipfilet
  • 25 g pijnboompitten
  • 200 g aardbeien
  • 1 bosuitje
  • ca. 35g rucola sla
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 1 eetlepel basilicum
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 theelepel mierikswortel
  • 2 harde volkorenbroodjes (of bruine pistolets)
  • zout
  • peper

Bereidingswijze

Breng de bouillon aan de kook. Kook de kipfilet in 10 minuten gaar en laat deze afkoelen. Rooster de pijnboompitten op een laag vuur in een droge koekenpan. Was dan de aardbeien of laat de aardbeien als ze uit blik komen uitlekken, verwijder de steeltjes en snij de aardbeien in vieren. Snij de bosuitjes in dunne ringetjes. Was de rucola en dep het daarna goed droog. Snij de kipfilet in kleine blokjes. Snij de mierikswortel en basilicum fijn. Roer in een grote saladekom de mayonaise met het citroensap, de mierikswortel en basilicum tot een dressing. Breng het nog wat op smaak met peper en zout. Schep er de aardbeien, kip en bosui door. Snij de broodjes open en verdeel de rucola over de onderste helften. Schep het mengsel met de aardbeien erop. Bestrooi het met de geroosterde pijnboompitten. Leg tot slot de bovenste broodhelften er weer op.

Dit gerecht bevat ca. 100g fruit en 35g groenten per persoon.

Hoofdingrediënten

Reageren