broodjechampignonananassalade.jpg

Eigenschappen

Bereidingstijd: 15 min

Menugang: Lunch

Bereidingswijze: Koken

Aantal personen: 2 pers.

Broodje champignon-ananassalade

Printen

Ingrediënten:

  • 1 klein blikje ananasstukjes
  • ca. 250 g verse champignons of kastanjechampignons
  • citroensap
  • peper
  • zout
  • 50 g verse roomkaas
  • 2 eetlepels magere kwark
  • 75 g gerookte kip in reepjes uit de koeling
  • 2 Italiaanse bollen
  • 4 blaadjes sla

Bereidingswijze

Laat de ananas boven een kom uitlekken. Maak de champignons schoon. Snij ze in plakjes. Breng in een kleine pan een bodempje water met een beetje citroensap en wat zout aan de kook. Doe de champignons erbij en kook ze heel even. Laat de plakjes champignons in een zeef uitlekken. Roer de verse kaas samen met 1 eetlepel ananassap, de kwark, peper en zout zacht. Schep de reepjes kip, de stukjes ananas en de plakjes champignons er voorzichtig doorheen. Snij de Italiaanse bollen doormidden en leg blaadjes sla op de onderste helften van de broodjes. Verdeel de champignon-kipsalade over de helften met sla. Leg de bovenste helft van de broodjes op de salade. Je kunt de salade van te voren maken en tot gebruik in de koelkast bewaren.

Per persoon ongeveer 50 gram fruit en 125 gram groenten

Hoofdingrediënten

Reageren