bleekselderij.jpg

Eigenschappen

Bereidingstijd: 20 min

Menugang: Bijgerecht

Bereidingswijze: Koken

Aantal personen: 2 pers.

Gesmoorde bleekselderij met champignons

Printen

Ingrediënten:

  • 1/2 struik bleekselderij
  • 125g champignons
  • 1 kleine ui
  • 1 eetlepel boter of margarine
  • 1 teentje knoflook
  • zout
  • peper

Bereidingswijze

Snij de stronk en bladeren van de bleekselderij. Schrap met een mesje eventueel harde nerven eraf. Was de bleekselderij en snij de stengels in dunne reepjes. Borstel de champignons schoon en snij ze in plakjes. Pel en snipper de ui. Verhit de boter of margarine in een braadpan en fruit de ui. Pers de knoflook erboven uit. Schep bleekselderij en champignons erdoor. Laat de bleekselderij en champignons in gesloten pan in ongeveer 10-15 minuten gaar worden. Schep de groenten af en toe om. Maak op smaak met zout en peper.

Per persoon ongeveer 150 gram groenten

 

Allergie informatie: bevat lactose, bleekselderij

Geschikt voor: vegetariërs, glutenvrij dieet, natriumbeperkt dieet, energiebeperkt dieet

Dieet variatietip: Heb je lactose intolerantie? Gebruik olie in plaats van boter voor het bakken. Neem voor energieverrijking 2-3 eetlepels olijfolie voor het bakken en voeg eventueel wat cashewnoten aan het gerecht toe als het klaar is.

Lekker met kip en gebakken aardappelen

Hoofdingrediënten

Reageren